keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Koulua ja työtä

Eilen oli ensimmäinen työpäiväni, tänään taas teologisen pääsykokeet.

Työpäivä meni ihan mukavasti. Varjostin mentoriani, joka opetti minulle kaiken siivoamisesta, pesemisestä, ranskalaisten valmistamisesta ja kassankäytöstä. Asiaa tuli hirveä määrä lyhyessä ajassa, enkä oikein pysynyt perässä... Varsinkin kassa tuntui melkeinpä purevan. Menin melkein paniikkiin kun asiakkaat tilasivat juustohamppareita ja minä näppäilin tuplajuustoja, enkä osannut korjata asiaa. Onneksi mentori oli koko ajan vieressä ja otti homman tarvittaessa haltuun.

Lopuksi käytiin läpi, miten oli mennyt ja mitä pitäisi jatkossa opetella ja huomioida. Tässä kohtaa paljastettiin että minulle oltiin vähän alle neljässä tunnissa opetettu asiat, jotka tavallisesti opetetaan kahdessa, pitemmässä, päivässä. Kun kysyin että miksi, onko heillä niin kiire saada minut töihin ja pitäisikö asiat oppia sen takia oikeasti tätä vauhtia, vastaus oli: "Ei, ihan vaan sen takia kun vaikutit oppivan niin nopeesti". Kai se sitten oli hyvä juttu. :) Onneksi koulutus siis jatkuu vielä huomenna.

Tänään taas istuin kirjoittamassa varhaisista kristityistä. Onneksi seurakuntamme teologi tapasi minua ja toista kokelasta ennen kokeen alkua viereisessä kahvilassa, oli aikaa rauhoittua ja kuunnella tsemppipuhetta. Sai kunnolla tyhjentää mielen että aivot eivät varmasti menisi lukkoon itse koetilanteessa.


Kysymyksiä oli siis kolme. Ensimmäinen käsitteli varhaisten kristittyjen suhtautumista ei-kristittyihin, toinen syntikäsitystä varhaiset kristityt vs. nykypäivän luterilaisuus. Kolmannesta (aineisto-)tehtävästä nautin todella, se käsitteli taidetta ja erityisesti nykytaidetta. Kyseessä oli se, miten kaunis kuva ei välttämättä sisällä syvempää merkitystä. Aihe on minulle tärkeä ja tuntui kuin aineiston teksti olisi kirjoitettu täysin omista mielipiteistäni. Asiaa olisi minulla ollut paljon ja oli ehkä ihan hyvä että tila tuppasi loppumaan kesken; en voinut eksyä liikaa sivuraiteille.

Kun lähdin kokeesta, suuntasin läheiseen Esplanadin puistoon, siinä kun on vieressä Ben&Jerry's jäätelöbaari. Päätin palkita itseni maukkaalla jäätelöannoksella, joka sisälsi kahta eri jäätelöä, keskellä brownie'ta ja päällä kermavaahtoa + nomparelleja. Rauhoituin istumalla sen kanssa auringossa ja miettien että mitäs nyt rupeaisin lukemaan kun pääsykoekirjan pänttäys on ohi.

Tulosten pitäisi tulla viimeistään 10.7. klo 9. Eli silloin voin täällä sitten joko itkeä vuolaasti ja odottaa teiltä lohduttavia lauseita tai sitten hehkuttaa caps lock pohjassa, miten pääsin läpi ja olen maailman onnellisin. Ja totta kai tässäkin tapauksessa teidän tehtävänne on vain ilmoittaa, miten tiesitte minun läpäisevän kokeen. :'D

Silloin alkaa myös uusi luku-urakka. Päätin jo vuoden alussa että jos pääsen sisään, aloitan Raamatun läpilukemisen. Jos taas en pääse, aloitan ihan vain kostoksi Raamatun läpilukemisen. Jännitetään siis myös tätä!

Huomenna minulla on sitten kahdeksan tunnin työpäivä kuumien rasvakeittimien äärellä kun muut palvovat aurinkoa. Pitää vain hokea mielessä: "Mä saan tästä palkkaa, mä saan tästä palkkaa, mä saan tästä palkkaa..."
4 kommenttia:

 1. Heh, olen itsekin ollut nuorempana töissä pikaruokalassa, joten ymmärrän että alku on hankalaa. Kyllä se siitä, parempi tehdä asiat alussa hitaasti ja varmasti kuin nopeasti ja sählätä varmemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä tämä tästä. :) Pelottaa vain vietävästi että koko paikka pamahtaa ilmaan jos teen yhdenkin virheen. xD

   Poista
 2. Voi miten mielenkiintoiset pääsykokeet, ja kun vaikeimman kuuloinen tehtävä oli sinusta niin nautinnollinen ja olet niin innostunut ja perehtynyt niin eiköhän ole hyvät syyt uskoa että pääset lukemaan teologiaa :-D Toivon niin ihan siitä itsekkäästäkin syystä että sitten me lukijat toivottavasti saamme kurkistaa teologian opintojen maailmaan!

  Minulle varhaiskristityissä suurin parin vuoden sisällä tajuttu oivallus on ollut, että he tosiaan olivat täyspasifisteja. Vasta kun kristinuskosta tehtiin Euroopan valtauskonto, Rooman keisari vaati ehtona, että teologit keksivät hengellisen ratkaisun ongelmaan miten kristityt voisivat tappaa sodissa. Ja teologithan ryhtyivät toimeen saadakseen uskonnolleen hyvän aseman. Millä hinnalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti kiinnostava ei läheskään aina tarkoita helppoa... pikemminkin päinvastoin. :D Mutta katsotaan nyt sormet ristissä! Lupaan kyllä että jos pääsen sisään ja jos lukijoilla tosiaan kiinnostusta löytyy, laitan kiinnostavimmista aiheista katsaukset tännekin. :)

   Useinhan se onkin niin että lähes kaikissa uskonnoissa se perusajatus on lähimmäisenrakkaus ja armo. Mutta sitten tulevat ihmiset ja ikään kuin likaavat tämän... On niin surullista että niin kaunis ajatus on tänä päivänä saanut ikään kuin räsäs-leiman. Kirkko nähdään alkuperäisuskontojen syrjäyttäjänä, vähemmistöjen tallojana ja muutenkin kulttuurien hävittäjänä.

   Surullista tosiaan.

   Poista