tiistai 21. tammikuuta 2014

Kevätjuhlaa ja uudet wanhat

Pitkän keskustelun jälkeen musiikinopettajamme tosiaan lupasi minulle paikan kevään yo-juhlien esiintyjien joukossa. Pääsen siis laulamaan ja näyttämään (kyseenalaiset) taitoni.

Nyt kun kerran tilaisuus annettiin, ajattelin ottaa siitä kaiken irti. Mietin että voisinko itse sanoittaa laulun? Ongelma tosiaan ilmestyy sen jälkeen: vaikka pystyn kuvittelemaan ja jopa muistamaan sävelen tekemiini sanoihin, olen surkea nuotintamaan ja vielä surkeampi soinnuttamaan. Mistä siis säveltäjä? Ensin ajattelin pyytää Arthuria taitoineen ja tehdä tästä yhteisen projektin (mikä ei huono olisi ollenkaan ollut) mutta tässä astui äidin mies kuvioihin.

Herra suositteli kääntymään ystävänsä puoleen, joka on alan miehiä ja innostunut säveltelystä, muttei niinkään sanoittamisesta. Äidin mies lähetti tälle sähköpostia ja vastaus oli innostunut. Halusi katsoa, mitä tuleman pitää. Tavallaan pelottaa. Tuntuu niin... vähäpätöiseltä. Miksi vaivata toista kun en itse ole mikään oman alani taituri? Haluaisin ainoastaan vähän näpäyttää opettajaamme ja ilmaista itseäni. Kai se sitten on toisen vastuulla sanoa, jos ei kiinnostakaan tai tekstini eivät ole tarpeeksi hyviä? Iso mies, osaa pitää puolensa.


Minua pyydettiin myös extempore tuuraamaan seuraaviin wanhojentansseihin yhtä jätkistä. Tyyppi pääsee kyllä iltajuhlaan mutta koulun esitykseen ei (siis kun tanssitaan muille oppilaille päivemmällä). Ensin estelin, onhan omista tansseistani jo kaksi vuotta ja heillä on paljon uusia koreografioita. Plus nyt joutuisin tanssimaan viejän roolissa, mikä on uutta minulle. Myönnän että kehut kuitenkin saivat punastumaan ja innostumaan. "Mut kun sua suositeltiin, sut kuulemma palkittiinki".

Nyt siis parin viikon varoitusajalla hypin opettelemaan uusia ja vanhoja tansseja ja yritän olla mahdollisimman miehinen. :'D Sanoin parilleni että hän saa päättää, mitä pistän päälleni. Laitanko mustat housut ja valkoisen paidan vai korsetin ja pitkän hameen. Minulle se ja sama.~




Mutta raakileversio hahmottelemastani biisistä:

Kevään viimeinen valssi

(A)
Sulivat hanget, lähtivät jo jäät

Eläimet heräävät nyt pesistään

Palaavat linnut matkoiltaan

Tervehtivät tuttuja lauluillaan

(B)
Nyt alkaa tanssi, se yhteinen valssi

Ota kädestä, astu viereeni

Hengitä raikasta ilmaa



Jo löytyy tahti, ei kukaan meit’ vahdi

Ota kädestä, astu viereeni

Se on kevään viimeinen valssi

(A)
Taipuvat hongat, tuuli kun kulkee

Kausi tää meidät syliinsä sulkee

Kohta ohi on aika tää

Rauhoitu siis ja viereeni viel’ jää


(B)
Nyt alkaa tanssi, se yhteinen valssi

Ota kädestä, astu lähelle

Hengitä yhteistä ilmaa



Jo löytyy tahti, ei kukaan meit’ vahdi

Tartu tiukasti, astu viereeni

Se on kevään viimeinen valssi

(C)
Lyhyt on hetki

Lyhyt on aika

Kohta jo katoaa keväinen taika

Vielä hetken, jos pyytää saan

voisit jäädä kanssani tanssimaan



Onhan tää kevään viimeinen valssi
 
Kirjoitin yhdeltä istumalta eli paljon on vielä hiomista. :) Plus ajattelin kirjoittaa enemmänkin sanoituksia, voi valita sen mistä helpoiten pääsee liikkeelle. Ja jos mistään ei pääse, valitsen jonkun valmiin laulun.

4 kommenttia:

  1. Upeita sanoja, olen varma että pärjäät mainiosti. Itsetunto laulamisen suhteen on samaa kuin tanssimisen kanssa, pitää harjoitella sen sadan kerran ja toisen sadan, kunnes tietää osaavansa hommansa ja keikka sujuu vaivatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :)

      Muutakin yhteistä laulamisessa ja tanssimisessa on: pelkkä virheetön suoritus ei riitä. Pitää olla tulkintaa ja tunnetta mukana... ja sitä on vähän vaikeampi opiskella.

      Poista
  2. Tulee ikimuistoinen kevätjuhla - ja kevät :-D Tulet varmasti aina olemaan itsellesi kiitollinen siitä että lähdit haastavaan leikkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvinkin olla että olet oikeassa... :) Enemmän varmaan jäisi harmittamaan jos en olisi edes yrittänyt kuin jos nyt onnistuisin sössimään.

      Poista