sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Hyvän blogin määritelmä

Olen selaillut ajatuksella seuraamiani blogeja ja miettinyt, miksi luen niitä. Nyt ajattelin esitellä joitakin hyviä ja kertoa, mitä näen niissä. Olen pahoillani jos joku tietty ei tästä listasta löydy mutta ei nyt jaksa IHAN jokaista listata.

Ensimmäiset blogit mitä rupesin seuraamaan olivat ystävien. Minulla on siivet kimalaisen, The hero of my own life, Iltalukemisia, Alyssa Vivid, Verkkosilmin... noin niin kuin esimerkiksi. Haluan pysyä ajan tasalla ihmisistä ja heidän blogeistaan löytyy asioita, jotka eivät ehkä muuten tulisi puheeksi. Esimerkiksi toisten kirjoittamat runot ja novellit sekä syvälliset ajatukset. Haluan tietää.

Myönnän rakastavani tyyliblogeja. Ja suuri osa niistä liittyy tummanpuhuvaan tyyliin. Etsin inspiraatiota omalle tyylilleni ja vaatteilleni, sekä yritän opetella meikkaamaan (olen siinä surkea). Ensimmäinen jonka löysin, taisi olla Luurankoja kaapissa. Kirjoittaja Leena harrastaa malleilua ja näin on erilaisia asukuvia runsaasti tarjolla. Inspiraatiota etsin myös vähemmän gooteista, kuten esimerkiksi Friikkisirkus. Ei ehkä sellainen perinteinen naiskuva, mutta rohkea ja räväkkä kyllä. Yritän myös epätoivoisesti oppia hiustenlaittoa Mystralin tapaan blogissa Mustaa pitsiä.

Sen lisäksi on ihanaa jos löytyy jotain ajatustakin. Jos kirjoittaja saa minut ajattelemaan asioita uudelta näkökantilta tai tuntuu lukevan ajatuksiani, luen enemmän kuin mielelläni. Mm. Gothic Chic on jo tyylillisesti ihana mutta myös teksteistä löytyy kiinnostavia aiheita. Yksi hienoista teksteistä tässä blogissa oli Kauneusalan pimeäpuoli. Enpä ollut ennen uhrannut aiheelle paljoa ajatusta.

Uskonnot, mietteet, pohtiminen. Nämä ovat ihania ja siksi listalta löytyy mm. Myrikan Luutakomero, josta löytyy asiaa magiasta, arjesta, niiden yhteydestä ja vaikka mistä. Toinen vähän samanmoinen on Noidankoto, josta alunperin kiinnostuin lähinnä ruokareseptien takia. Blogi on siitä ihana, ettei se ole takertunut pelkästään johonkin tiettyyn maailmankuvaan tai katsomukseen.

Muita ovat Äitinä Mongoliassa ja Kiitollinen kirjuri. Tiedän että nämä kaikki edustavat hyvin erilaisia käsityksiä mutta mitä sitten? Mikä todistaisi yhden jotenkin erityisen vääräksi? Jokaisesta löytyy hirveästi asiaa ja pohdittavaa, sekä yritän opetella arjen yhdistämistä uskonnonharjoittamiseen. Jotenkin nämä kaksi tuntuvat olevan erillään. Nämä luettelemani blogit (muunmuassa) yhdistävät nämä kaksi asiaa kauniisti ja helposti ymmärrettävästi.

Puhumattakaan visualisuudesta. Pidän taiteesta ja siksi listalta löytyy myös sarjakuvablogeja. Mm. Nyt loppu kerruu! -blogin yksinkertainen tyyli on mielestäni hyvin kaunis, sekä Vaeltava paiserutto saa aina jotenkin hymyilemään. Iworyn kirahvikirjan seuraavaa päivitystä olen odottanut ihan vain koska piirrostyyli. Valokuvat vetoavat myös ja siksi mm. Mikko Puttonen -blogia on ihana selailla eestaas.

Ajankohtaisuus on iiiiiiiiso plussa. Rrrrrrrrakastan Licence to Draw -blogin huumoria ja ajankohtaisuutta. Löytyy uutisia, jotka on hauskasti tuotu esille ja parilla kuvalla ja lauseella tuotu esiin kirjoittajan näkökulma. Ei oikein lisättävää tähän, kannattaa ehdottomasti vilkaista.

Mitähän vielä? Käsityö ja korut. Siksi Sir Roi ja Jalometallia ja Mustetahroja löytyy kanssa listalta. Tykkään katsella kädentöitä ja se saa itsenikin innostumaan askartelusta.

Jos jokin blogi on lähellä näitä tykkäyksenkohteitani, vinkatkaa ihmeessä!


4 kommenttia:

 1. Hei, olen parisen viikkoa seurannut blogiasi, ja nyt päätin vinkata kun kerrankin pokka vielä pitää... :D

  Olen "entinen gootti" siinä mielessä, että ulkoisesti sitä ei minussa uskoisi, mutta kuten sanotaan, ulkokuori voi pettää. Olen edelleen se heavy metallia kuunteleva, tummaan meikkiin ja vaatteisiin pukeutuva ja mystiikkaan ihastunut nuori sielu, mutta vuosien varrella rupesin kaipaamaan väriä elämääni. Tyyliltäni olen kameleontti, yhtenä päivänä olen räsyinen hippi ja toisena vampyyriprinsessa, minusta on moneksi. En hirveästi suosi että ihmisiä pitäisi luokitella tietyn tyyliseksi, minusta meissä kaikissa piilee monta kiinnostavaa ominaisuutta, joita meidän ei pitäisi pelätä pitää piilossa. Huh, olipä siinä monta P:tä.

  Blogissani käsittelen aiheita, jotka ovat minulle tärkeitä, m.m. tanssi (olen mukana esiintyvässä tanssiryhmässä), maailman meno, kulttuurit (mitä pitempänä Suomesta, sen parempi) hengellisyys, parisuhteeni nepalilaisen miehen kanssa, ja muuta yleistä elämän kulkua ja oppia. Mikäli kuunnostaa alkaa seurailemaan, niin tervetuloa :)

  http://lakshmis-blog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa se luokittelu toimii vain silloin kun tahtoo itse sopia johonkin määrittelyyn... ei silloin kun toiset yrittävät väkipakolla sulloa johonkin.

   Ja kiinnostaa kyllä. :) Katsotaanpas, mitä jatkossa blogistasi löytyy.~

   Poista
 2. Joku oikeasti lukee miun blogia? Apua... Tai siis hyvä, että lukijoita löytyy (noniin, Stalkkeri, älä ala panikoida....).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin löytyy... :'D

   (Ja joku oikeasti eksyy tänne lukemaan näitä tekstejä...? Olkaamme yhdessä hämmentyneitä ja paniikin partaalla)

   Poista