keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Kolmen päivän positiivisuuskuuri -haaste

Nyt kun on ollut vaikka ja mitä häslinkiä ja hösläämistä, tuli Kiitollinen Kirjuri -blogin positiivisuushaaste enemmän kuin tarpeeseen. Ideana on siis listata kymmenen asiaa, joista on iloinen tai kiitollinen. Miten pieniä hyvänsä. Ja kolmen päivän ajan (tuskin kukaan kuitenkaan suuttuu vaikka jatkaisi pidempäänkin).

Olisin halunnut laittaa omaa listaani myös kuvien kera kuten alkuperäinen kirjottaja mutta kamera on taas hukkapiilossa... saatte siis tyytyä vanhoihin ja netistä otettuihin kuviin. :)

1. Hyvä ruoka, parempi mieli
          - Meille oli ostettu lempijuustoani. Samaten lempimysliäni. Eli aamu lähtee heti käyntiin ihanasti kun syö jotain hyvää ja samalla terveellistä. Aamuteetä unohtamatta. Nyt on äiti keittiössä laittamassa ruokaa.

2. Joskus on ihan kiva saada haukkuja
          - Kaksi koiraamme ovat ehtymätön rakkauden lähde. Ja lisäksi serkkujen koira on hoidossa, villi meno on siis päällä aamusta iltaan. Rupesimme nuorimmalle opettamaan myös uusia temppuja... jotka fiksu tyttö oppii ällistyttävän nopeasti. Olen tosi ylpeä!

3. Tuoksuti tuoksun
          - Lempparihajuveteni valmistus oli lopetettu aikoja sitten ja se harmitti. En edes ehtinyt ostaa varastoon puteleita kun niitä vielä oli. Tänään silti löysin melkein täysinäisen putkilon tätä tuoksua oman laatikon perältä... kuinka olinkin unohtanut! Ihanaa tuoksutella sitä, vaikka tiedänkin sen loppuvan kohta.

4. Please don't stop the music!
          - Pistin iPodini sekoitukselle soittamaan kaikkia biisejä, mitä siinä on. Ja se soitti pelkästään hyviä biisejä, tilanteeseen ja tunteisiini sopivia säveliä, tällä hetkellä puhuttelevia sanoituksia. Oli maaginen olo kun kävelin juna-asemalle päin...

5. Viestittely
          - Kyselin ystäviltä vapaita hetkiä tavata. Saatanpa nähdä pian ihania kasvoja... Odottaminen on ihanaa. Vaikka tiedän että tapaaminen on sitten kaikista ihaninta. <3

6. Kirjeet
          - Kirjoitin kirjeen. Vanhanaikaisen kirjeen postikuorineen kaikkineen. Nostalgista ja ihanaa, sähköposteihin ei voi läntätä tarroja tai suihkuttaa hajuvettä. Ainoastaan postimerkkiä en laita koska vien tämän ihan henkilökohtaisesti. Jaa, miksi kirjoitin? Koska halusin. :)

7. Olen terve
          - Ei syysflunssaa, se meni ohi jo. Kirjoitin tämän jo melkein ensimmäiseksi, sitten otin pois ja kirjoitin muuta. Sitten ajattelin että "olenhan minä iloinen siitä että olen terve!" ja kirjoitin. Pyyhin ja laitoin muuta. Sama toistui pari kertaa ja nyt päätin laittaa tämän. Pieni asia mutta olen oikeasti tyytyväinen!

8. Perhe
          - Perhe koolla. Tarvitseeko tätä ilon aihetta selittää sen kummemmin?

9. Koulu
          - Tämänpäiväinen koe tuntui menneen ihan hyvin. Toivottavasti ei jää vain tunteeksi vaan pääsen jopa läpi. Tuli kyllä hikoiltua pulpetissa kohdassa jos toisessa...

10. Tämän haasteen tekeminen
          - Monen päivän negatiivisuuden jälkeen tämän haasteen tekeminen toi ihan fyysisellä tasolla kevyemmän olon. Oikeasti! Tuntuu kuin pää olisi vähän kirkkaampi ja keho kevyempi kuin tavallisesti. Jännää, mitä kaikkea voi saada ajatuksilla aikaan...

+11. Fingerpori :'D

2 kommenttia:

  1. :-D Tiedän niin hyvin tuon maagisen olon kun mp3-soitin (tai jopa radio) alkaa soittaa lauluja joitten sanat ovat kuin täsmäviestejä Jumalalta juuri siihen tilanteeseen...

    Kirjeitten kirjoittaminen! Ehkäpä aloitan sen vielä joskus uudelleen :-) Se on tosiaankin kivaa. Muuttaessani löysin laatikkokauopalla vanhaa kirjeenvaihtoani, harrastin sitä paljon ennen lasteni syntymää. Kirjeisiin sai myös "talteen" muitten iloksi hyvät lehtileikkeet, tein yleensä itse kirjepaperini koristelemalla niitä kuvilla ja leikkeillä lehdistä. Tässä on myös syy iloita siitä jos ei saakaan lapsia (tai minun kohdallani lisää lapsia), kaikelle tuollaiselle jää aikaa enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äitini oli raskausaikana kirjoittanut kirjasta, joka oli vähän kuin kirje minulle. Sain lukea sen 13 -vuotiaana ja myönnän että itku tuli. Luin samaten ystävien tsemppitekstareita vaikeilta ajoilta ja taas herkistelin. Kirjeissä on se hyvä puoli että ne säilyvät paremmin kuin tekstiviestit. Niissä on jokin maaginen tunnelataus... En tiedä.

      Poista