keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

"The true sign of intelligence is not knowledge but imagination" -Albert Einstein

Huh!

Tähän mennessä on ollut äidinkielen molemmat yo-kokeet, englannin kuuntelu ja uskonnon koe. Ja olen jo täysin puhki.

Ei siinä, aiheet ovat olleet yllättävänkin mielenkiintoisia. Etenkin äidinkielen esseekokeessa oli Kjell Westön teksti nimeltään Mitä meistä jää jäljelle?, joka käsitteli modernin ajan tietopankkeja ja niiden katoavaisuutta. Tänään uskonnossa oli paljon vertailua eri uskontojen välillä, esim. kysymys Buddhan ja Jeesuksen oppien eroista ja yhtäläisyyksistä.

Vielä on siis jäljellä englannin kirjallinen osuus ja psykologian uusinta (jos joku ei muista, onnistuin pyörtymään syksyn kokeessa ja tästä syystä reputin). Nytkin meinaan nukahtaa pystyyn, mutta tässä sitä pönötetään koneen ääressä. Kun kerran olen hereillä, voisin opiskellakin! No ei sitten.

Uskonnon kokeesta tuli mieleen että pitäisi niitä pääsykokeitakin vähitellen tutkia. Mm. teologiseen pitäisi kokonainen kirja lukea. Juttelin myös parin kaverin kanssa, josko käytäisiin vierailulla parissa uskonnollisessa yhteisössä. Voitaisiin etukäteen ottaa yhteyttä esim. synagogaan kun en sinne kouluryhmän kanssa päässyt. Pitäisi varmaan myös opettajan kanssa jutella, olisiko tällä ehdotuksia. Saa täälläkin ehdotella paikkoja ja tulla matkaseuraksi, miksei oppaaksikin! Täytyy vain aikataulut suunnitella erityisen tarkasti. Lahjoitin äidille naistenpäivälahjaksi stand up -keikkaliput kun sattui kaverin synttärijuhlat päälle. Mutta eipä hätiä, pääsen itse toiseen esitykseen. :)

Satakieli kiittää, kumartaa ja käy nukkumaan. Sammun ihan kohta pää tähän näppäimistön päälle.

2 kommenttia:

  1. *kiemurtelee tuskissaan kun omat päivän työtehtävät eivät ole niin mielenkiintoisia että saisi kirjoittaa Jeesuksen ja Buddhan oppien eroista...* Onnentyttö olet! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä mielenkiintoinen tehtävä. :) Harmittaa vain, kun en lukiessani ollut syventynyt tarbeeksi buddhalaisuuteen. :( Jotenkin se jäi roikkumaan.

      Poista