maanantai 21. toukokuuta 2012

Tosi-TV

Vituttaa. Vituttaa todella rankasti.

Olen kipeä ja sen takia makaan kotona. Kurkku ei toimi ja jouduin peruuttamaan tämän päivän työt. Mutta ei siinä vielä mitään, se on elämää.



Kaikista vittumaisin asia oli kun avasin TV:n. Ihmettelin että mikä ihmeen ohjelma tässä tulee ja nimenä oli: "Ihanteena anoreksia". Hämmennyin ja yritin ottaa selvää, mistä siinä on kysymys. Toivoin että se tarkastelisi anoreksian vakavuutta ja sitä, mitä se tekee mielelle ja keholle.

Vielä mitä! Ohjelma seurasi kahden nuoren naisen pakonomaista laihduttamista ja he olivat sitä mieltä että anoreksia on elämäntapa; tavoitteena on yksinkertaiseti laihtua. Seurattiin, kuinka he kävivät salilla ja salin henkilökunta neuvoi polttamaan hieman ylimääräistä rasvaa. VAIKKA HE OLIVAT JO MELKEIN LUURANKOJA!
Toista naista haastateltiin ja tämä puhui siitä kuinka hän oli laihduttanut lähiaikoina "vain" 6 kiloa ja se harmitti häntä ja sai hänet tuntemaan itsensä rumaksi ja lihavaksi. Missään vaiheessa kukaan ei kertonut ohjelmassa, että mitä ongelmia tämä "elämäntapa" aiheuttaa. Ei perinteisiä sukulaishaastatteluja, missä äidit pääsevät päivittelemään sitä, että ovat huolissaan. EI! Kaikki kuvattiin melkeinpä... Ihailevasti. Että näilläpä on tavoite. Vaikka koko ajan huomasi, kuinka huonossa kunnossa raukat olivat. Salillakin väsyivät heti.

Oli pakko sammuttaa koko TV. Vitutti vain. Missä vaiheessa heidät olisi viety lääkärille, joka olisi yrittänyt takoa järkeä päähän? Näin tehdään kaikissa laihdutusohjelmissa! Ja riippuvuusohjelmissa! Miksei tässäkin?

Jotenkin tuli vain mieleen vanha Teiniäidit-ohjelma. USA:ssa tehty sarja, joka seurasi nuorien tyttöjen odotusta ja sen jälkeen eloa vauvojen kanssa. Ohjelma pääsi myöhemmin otsikoihin kun kävi ilmi, että yksi tytöistä oli HANKKIUTUNUT RASKAAKSI päästäkseen mukaan ja saadakseen monen tuhannen dollarin palkkion esiintymisestä. Tyttö-parka kommentoi että hän halusi ohjelmaan rahojen takia, joilla hän pystyi toteuttamaan unelmansa. Ja mikä tämä unelma oli? Unelmatalo? Ei. Matka? Ei. Opiskelumahdollisuudet? Ei, ei, ei.


Silikonirinnat. Kolmetoista vuotias tyttö hankkiutui raskaaksi saadakseen täytettä rintoihinsa. Surullista? Minusta ainakin. Ja tämän jälkeen katsojaluvut olivat monta kertaa korkeammat kuin ensimmäisellä kaudella.

Toivottavasti Nälkäpeli avaa edes joidenkin silmät. Että tosi-TV ei aina ole kaikkein moraalisinta katsottavaa. Varsinkin kun tavoitteena on ainoastaan katsojien rahastaminen, eikä niinkään maailman oikeaoppinen tarkastelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti