torstai 27. syyskuuta 2012

Ugh

Olette vihaisia minulle, right? Tahtoisitte moittia minua? Olen tehnyt väärin?Täytyy myöntää että olen huono lukemaan kiertoviestejä. En ymmärrä asian ympärillä pomppimista ja kiertely-kaartelua. Sanokaa suoraan! Jos olen ärsyttävä, jos en ymmärrä, jos olen vain niin vitun puupää, etten tajua teitä.

Soisin kuulevani sen. Loukkaantuisin paljon vähemmän jos ihmiset sanoisivat suoraan että "painu helvettiin" eikä "joo, oo vaan siinä" ja saan myöhemmin kuulla tämän henkilön kärsineen "tahdon olla yksin mutta toi on tossa" -tunteesta. Tulee sellainen olo että olen tehnyt jotain väärin, hyvin anteeksiantamatonta. Olisit sanonut! En minä mikään ajatustenlukija ole!

"No ku et sä ymmärrä". No en? En, jos et selitä! "Kun kukaan ei ymmärrä mua". Miksiköhän? Tuolla lauseella saat ihmisille suorastaan asenteen että ei sitten. Jos asia on noin, en edes yritä ymmärtää. Ja sitten valitetaan kiertoviestein "kun kukaan ei välitä, kukaan ei huomaa, kukaan ei ymmärrä".

Eli laitetaan minun asiakseni nähdä kaikki. Voisinhan minäkin sanoa "ette te mua ymmärrä", onhan se totta. Kuten the Lady of Shalott totesi minusta: "Me tiedetään susta tavallaan kaikki ja silti ei mitään". Eikös se päde jokaisen henkilön kohdalla? Tunnemme tavallaan koko henkilön, muttemme sittenkään. Tunnemme sen osan, jonka olemme saaneet koottua pienistä palasista.

Tästä syystä älkää sanoko "en mä oikeesti oo tämmönen". Ai ette vai? Miksi sitten käyttäydytte niin? Annatte yhden roolin mutta samalla sanotte, ettei se ole totta. Miten sitten pitäisi koota ajatuskuva? Näkee yhden puolen ja sitten sanotaan, ettei se ole aito... eli tulee juuri se petetty olo. Ei tiedä mitään ja tavallaan tuntuu siltä kuin pitäisi tietää. Pitäisi sitten tuntea toinen kokonaan pelkän "En mä oikeesti oo tämmönen" -lauseen perusteella, siitä lähdetään rakentamaan uutta kuvaa... siis ilman mitään muita paloja.

Kuvitelkaa koulukiusaaja. Tämä kiusaaja uhkailee ja homottelee ja hakkaa heikompiaan lähes päivittäin pönkittääkseen itsetuntoaan. Kun hän pääsee kotiin, hän joka päivä ajattelee itsekseen, "en mä oikeesti oo näin ilkeä". Tavallaan totta, tavallaan ei. Jokainen kuva, jonka muut saavat on aito. Se on yksi puoli ihmisestä, oli se sitten asianomaisen kannalta oikein tai väärin. Tässä esimerkissä kiusattujen kannalta näkyy vain se ilkeys, se siis on totta. Miten muuten he voisivat asiaa omalta kannaltaan käsitellä? Kuva, jonka annat, on käytöksesi summa. Mieti siis, miten käyttäydyt.

Soittakaa minulle. Sanokaa suoraan. Haistattakaa minulla paska. Ehkä sitten pääsisin eroon tästä huonosta omatunnosta.

Ugh.

4 kommenttia:

 1. Pistä viestiä jos tekstissä oli minulle tarkoitettu osio?

  VastaaPoista
 2. Aika lailla kaikille tarkoitettu. Kun maailma ärsyttää. :)

  Vain jos löysit itsesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut varma ja siksi kysyin. Mutta ikinä en halua sua satuttaa, tiedäkkin se! <3

   Poista
  2. Voi hyvänen aika, kirjoitan tekstin jossa valitan sitä, miten ihmiset moittivat toisiaan kiertoteitse... esim. blogeissa. Ihan kuin itse samassa tekstissä sortuisin moiseen.

   "Osoitettu hänelle" ja kaikki pohtivat "ai minäkö?".

   Poista