torstai 14. kesäkuuta 2012

Pinnallista? Ehkä...

Päätin nyt sitten tehdä kunnon lissupostauksen ja esitellä kosmetiikka- ja hoitotuotteita, joita käytän. Moni tietääkin että olen vahvasti eläinkokeita vastaan ja siksi asioinkin yleensä liikkeissä, jotka eivät 100% varmasti testaile pupuilla.
Jätän myös perinteiset ripsivärit ja luomivärit pois. Jos tahtoo pidentävän/ tuuheuttavan/ sinisen ripsivärin, sen löytää kuitenkin heposti? Eli tässä vähän "epätavallisemmat" kauneudenhoitotuotteet.




The Body Shop: Hamppurasva

Hamppurasva toimii. Jopa minun superkuivaan ihooni. Tuoksu on ihanan rauhallinen, olematta turhan makea. Se tasoittaa, rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Kannattaa kokeilla, vaikka onkin melko kallis. Laadusta saa maksaa, sanon minä.
Plussat:
+toimii oikeasti
+rauhaisa ja esiintunkematon tuoksu
+sopivan kokoinen purkki
+kivan väristä :)  (kuvassa ei erotu, mutta vaalean vihreää)
Miinukset:
-hinta
-kestää ihan vähän kauemmin, kuin rasvoilla yleensä, imeytyä


The Body Shop: Huulirasvat
Ihanissa ja sopivan kokoisissa purkeissa on sisällä toimivaa, mutta hellää huulirasvaa. Voisi omalla kohdalla olla hiukan vahvempaa, mutta ovat aika standardi, että kaikille sopii. Noista punaisen purkin (Cranberry) rasva myös punaa ihan hieman huulia saaden niistä luonnollisesti täyteläisemmän väriset. Ainoastaan kummankin sisältämä kimalle häiritsee vähän (vaikkei sitä ole kovinkaan paljoa). Kaikki eivät tykkää. Tuoksukin on ihana. Silti ärsyttää tuollaisten purkkien huulirasvat; kun otat sormilla, menee kynsien alle ja suoraan huuliin on ärsyttävä purkkia hieroa.
Plussat:
+söpöt purkit
+vaikuttavat pitkään
+mukava puna
+purkista riittää pitempään
Miinukset:
-kallista (kuten BS:ssä aina)
-sormella levitettävä
-kimalle (kaikki eivät tykkää)


Lush: Huultenkuorinta
 Yksi sana: TOIMII. Rakastuin ihan hetki sitten tähän huultenkuorintaan kun itseäni ärsyttää ihoriekaleet huulissa. Tätä laitetaan huuliin (koostumus kuin sokeria) ja annetaan vaikuttaa, vähän hierotaan huulia yhteen. Saatavana kolme tuoksua/ makua: bubblegum, suklaa ja minttu. Omani minttua koska minttu vain on rakkaus. <3 Ja rakastan kirpakoita tuoksuja. Plus mintulla on sellainen vaikutus, että se parantaa pintaverenkiertoa ja antaa siis huulille luonnollisen punan. (Siksi suositellaan mintturasvaa niille, joilla on huono ääreisverenkierto... vaikkakin se todellakin vaikuttaa lähinnä pinnalla.) Ja mikä parasta: täysin syötävää! Ihana maku! (Ainakin siis tässä mintussa, luulen että bubblegum on aika äklönmakea, en tiedä.) Eli kun on antanut vaikuttaa, voi vain nuolaista huulia. Aivan loistavaa myös huulipunan käyttäjille; puna levittyy tasaisemmin kun tämä on tehnyt huulista pehmeämmät.
Plussat:
+maku
+syötävyys
+mintun verenkiertovaikutukset
+sopivan kokoinen purkki
+ei edes kovin pahan hintainen
+TOIMII
Miinukset:
-se, etten keksi miinuksia... noh, liian koukuttava. :'DD


Lush: Voidehajuvesi

Joo, tiedän että on outo. Putkilossa oleva voide, joka on olevinaan hajuvesi? Kyllä! Lushin Dirty-sarjaan kuuluva tuoksu...voide? tuoksuu juurikin spearmintulta, timjamilta, tammensammaleelta ja santelipuulta. Toisin sanoen, ihanan raikas tuoksu ja kaukana äklön makeasta! Sitä vähän hierotaan sisäranteeseen (tai muualle, mihin tuoksun haluaa) ja siinä se on! Tuoksua ei tule yhtä paljoa kuin suihkepullosta, mutta minusta se on ihan hyvä. En halua tuoksahdella viiden metrin päähän. Toinen hyvä puoli voiteessa on, että jos tahtoo kesken kokeen lisätä tuoksua, ei vierustoverin tarvitse kuolla astmakohtaukseen, kun vahvaa tuoksua ei lentele ympäriinsä. (Varmasti jokainen on istunut tällaisen suihkuttelijan vieressä.) Myös yllättävän paljon halvempaa, kuin parfyymit yleensä.
Plussat:
+tuoksu sopivan raikas
+ei häiritse muita, jos lisää
+huokea parfyymiksi
+kätevän kokoinen mukaanotettavaksi
Miinukset:
-putkilo muuten epäkäytännöllinen; liiskaantuu tökötti korkkiin, jos ei ole varovainen
-jos joku ei tykkää hammaslääkärin tököttien tuoksusta. Muistuttaa vähän juurikin tätä steriiliä tuoksua. (Itse siis rakastan<3)
-hupenee nopeammin kuin suihkepullo


Lush: Huulipunavoide

A Million Kisses oli tarkoitettu vain ystävänpäivätuotteeksi mutta, suuren suosion saavutettuaan, tulikin jäädäkseen. Ja hyvä niin. Huulia hoitava voide on hyvin rohkean punainen ja väri pysyy juuri sopivasti; ei hankaudu minuutissa pois, mutta on helppo pestä. Itse rakastan punaisia huulia ja siksi hehkuva väri onkin voittanut rakkauteni. Sormella levitettävä puna on automaattisesti vähän vähemmän teräväreunainen, mutta siksi luokin (omasta mielestäni) hieman luonnollisemman vaikutelman. Huonoa on toki siinä sitten se, että tarvitsee peilin; vaikea levittää summamutikassa sormella. Plus paperi lähellä tarpeen. Sormeen jää punaa yllättävänkin paljon.
Plussat:
+rohkea väri
+pysyy sopivan hyvin (voi pussata toista poskelle ja siitä jää kivat huulikuviot)
+sopivan kokoinen purkki
+hoitaa huulia samalla
Miinukset:
-tarvitsee peilin ja paperia
-kallis
-purkki joskus vaikea avata


Lush: Höytytabletit
Pieniä tabletteja, jotka tiputetaan höyryävänkuumaan veteen. Laita pyyhe kaulalle ja kumarru niin, että höyry tulee kasvoille. Tapletin ansiosta höyry puhdistaa ihohuokosia ja virkistää ihoa. Myös ihana teetä muistuttava tuoksu on juuri sopivan voimakas. Kun höyry on höyrynnyt, jäljelle jäävä vesi toimii kasvovetenä (ja hyvänä sellaisena toimiikin). Valitettavasti ei vain säily kauaa. Kannattaa säilyttää jääkaapissa ja käytettäessä käyttää runsaasti, ettei mene hukkaan. Olo on tuon jälkeen oikeasti raikas ja kasvot puhtaammat.
Plussat:
+sopivan hintainen
+puhdistaa hyvinkin syvällä ihossa
+höyry rentouttaa
+mukava tuoksu
+jäljelle jäävä kasvovesi
+hyvinkin sopivan hintainen
Miinukset:
-kasvovesi säilyy vähän aikaa
-... en keksi


Siinä oli tämän pikkuhipin kauneustuotteita tältä erää! Kommentoikaa, jos jäi kysyttävää, tahdotte vinkkejä, teillä on itsellänne vinkkejä tai muuten vaan haluatte kertoa Pikku-Kalle  -vitsin!

Ja loppuun kuva söpöstä sateenkaarisormuksesta, jonka ostin Pridea varten:

6 kommenttia:

  1. noi tabletit vaikuttaa tosi hyvilt, pitääpä ehkä ostaa! ja toi sormus on ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on niitä vielä kolme. Jos tahdot, voit tulla joku päivä meille ja kokeilla ihan ilmaiseksi. :) Näät sitten, kannattaako itse ostaa.

      Poista
  2. Mielestäni ei ollut ollenkaan pinnallinen postaus, vaan ihan asiallinen. Ihmiset kiinnittävät eläinkokeisiin liian vähän huomiota, ja on hienoa, että esimerkiksi sinä välität täydellä sydämelläsi. Kaikki nuo tuotteet vaikuttavat hyviltä ja ennenkaikkea erittäin toimivilta, ja oikeastaan kyllä sitä voi maksaakin vähän enemmän hyvän asian puolesta.

    Ps. sormus on I-H-A-N-A ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sormus ON ihana! :D

      Ja noista tuotteista vielä: Lushin tuotteissa on se hyvä puoli, että liike pyrkii luontoa vahingoittamattomiin pakkauksiin. Esim. paperipussit (näkyy höyrytablettikuvassa) ovat täysin poltettavia ja kompostoitavia.

      Poista
  3. Ihana postaus! :) Tuo Lushin huultenkuorinta kuulosti hyvältä. Lush-liikeitä oli siis esim. Isossa Omenassa ja Helsingin rautatieasemalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompussa ei enää ole. :( Mutta rautatieasemalla juu! Ja täytyy kyllä sanoa, että jos jotakin noista rakastan yli kaiken, se ON tuo huulikuorinta"sokeri". Suosittelen lämpimästi.

      Poista